fbpx

Viestinnän palvelut

ota yhteyttä, kun tarvitset

Viestinnän peruskoulutusta

Opetan tietyt perusasiat mediaympäristöstä, uutiskriteereistä ja muun muassa siitä, minkälainen on napakka tiedote. Koulutus sisältää runsaasti käytännön esimerkkejä siitä, mikä toimii ja mikä ei. Palautetta koulutuksesta: "Innostava ja aiheensa osaava kouluttaja." "Selkeä kokonaisuus, hyvät käytännön esimerkit."

Sisällöntuotantoa

Olen muutaman vuosikymmenen aikana tehnyt tuhansia juttuja eri lehdille ja Yleisradiolle. Perinteisen uutistyön lisäksi vahvuuteni ovat henkilöhaastatteluissa. Olen kirjoittanut lähes kaikista mahdollisista aiheista.
Nykyisin kirjoitan muun muassa yritysten ja yhdistysten nettisivuille tekstejä, blogikirjoituksia tai toimitan erilaisia teemajulkaisuja.

Ammattitoimittajaa juttukeikoille

Teen hieman valikoiden juttukeikkoja eri medioille. Onnettomuusuutiset olen jättänyt jo nuoremmille, mutta sympaattiset henkilöhaastattelut, mielenkiintoiset elämäntarinat tai erikoisuudet (kuten sotaharjoitus lokakuussa 2018 Rovaniemellä) saavat kokeneenkin toimittajan innostumaan. Tarvittaessa kuvaan itse.

Sparrausta

Toimittaja soittaa ja haluaa haastatella, mutta et tiedä, mitä pitäisi tehdä. Opetan sinulle tai organisaatiollesi muun muassa, voiko haastattelusta kieltäytyä, voinko tarkastaa sanomani ja korjata mahdolliset asiavirheet. Entä mitä tarkoittaa oikaisu, vastine tai kriisiviestintä?

Oma yrittäjätarinani

Perustin oman yritykseni Veerantalo Oy:n vuonna 2009. Lähteentien Pirtin kymmenen vuoden työrupeama opetti yksinyrittäjyydestä kaiken mahdollisen. 

Yrittäjän tarina ja Lähteentien Pirtti.

Ja elämää Pirtin jälkeen.

Oma päätoiminen yrittäjyyteni katkesi koronaan. Vielä hetkeä aiemmin oli näyttänyt siltä, että vuodesta 2020 oli tulossa ennätysvuosi viestinnän asiantuntijapalveluiden ja sisällöntuotannon parissa, mutta toisin kävi. 

Vuonna 2024 Simoskat – Viestintäpalvelut alkaa vähitellen näyttää siltä, miltä pitääkin.