fbpx

Selkeää kerrontaa

Siitä se sitten lähti.

Toinen Simoskat-kanavan ohjelma vie meidät isänpäivän tunnelmiin.

Markus Lohi pohdiskelee isyyttä ja isovanhemmuutta ja jakaa muistojaan vanhemmuuden iloista ja suruista. Humoristiset isänpäiväkortit ilahduttavat häntä myös eduskuntatyössä.

Suomenmaa-lehti huomaa YouTube-kanavan haastattelun ja tekee sen perusteella oman jutun.

Suomenmaa ja Simoskat-kanavan haastattelu Markus Lohesta.

Tilma Kenttälä ja Toivo Kestilä muistelevat Lapin sotaa ja evakkoreissuaan Ruotsiin. Lapsille evakkoon lähteminen oli myös suuri seikkailu ja aikuisten huolta ja hätää oli vaikea ymmärtää.

Ja lopuksi pieni tarina rovaniemeläisten tuntemasta Mustalais-Rennestä. Tarinan on kirjoittanut kansantaiteilija Leo Vierelä ja tulkinta on Pertti Kivimäen.

Mustalais-Rennen tarina osoittautuu myöhemmin katselijoiden suosikiksi Leo Vierelän kirjoituksista. Tarina on pitkä ja se jaetaan kahteen osaan peräkkäisiin ohjelmiin.

Ensimmäisen Mustalais-Rennen osan on löytänyt yli 2200 katsojaa.

Lue tästä Rennen tarinan kokonaisuudessaan.

Jo ensimmäinen ohjelma saa runsaasti kiitosta: kuvat ja ääni ovat selkeitä ja helposti seurattavia, jutustelujen tahti on verkkainen.

Tätä on jo odotettu

Lisäksi juttuideoita alkaa tulla paikallisilta asukkailta sekä netin kautta kanavan löytäneiltä ei-lappilaisilta.

Ainoa kriittinen kommentti tulee omalta jälkikasvulta. Heidän mielestään alkutunnuksen hanurimusiikki karkottaa nuoret kanavalta.

Hei, silloinhan idea toimii!

Ei tätä ole tarkoitettu alaikäisille, vaan ikääntyville rovaniemeläisille, joilla jo on elämänkokemusta ja ehkä arvomaailmakin hieman toinen kuin nuorilla.

Ja se alkumusiikki on Leo Vierelän sävellys ja tulkinta. Se kertoo ensimmäisistä sekunneista alkaen, mitä on luvassa. Ei mitään räppiä tai nopeasti vaihtuvia kuvakulmia tai puhetta, josta kukaan ei saa selvää. Ei sellaista aikuinen yli 50-vuotias jaksa katsoa.

Minä en ainakaan.

Ohjelma on jaettu soittolistoihin, jolloin esimerkiksi tarinat voi kuunnella kaikki peräkkäin tai katsoa vain yhden osion ohjelmasta.

Eli näin:

tai näin:

Myöhemmin tulee pyyntö siitä, että ohjelma olisi mukava saada myös podcastiksi. Niinpä vastaamme tähänkin toiveeseen:

https://soundcloud.com/maarit-simoska/simoskat-8112019