fbpx

Onko nyt kevät?

Esikoinen viihtyy hyvin Simojärven kairoissa. Kanalintujen latvalinnustus houkuttelee keskellä kylminä talvea. Kun päivä on lyhimmillään, pakkasta ja lunta paljon, metsästysmuoto on monella tapaa haastava.

Saalis osaa piiloutua taitavasti puiden latvoihin. Ehkä näillä metsästysreissuilla saalis ei olekaan se ykkösasia, vaan upeat maisemat, luonnonrauha.

Lisätietoa kanalintujen latvametsätyksestä voit lukea tästä.

Jokaiselta reissulta hän lähettelee kauniita kuvia niin luonnosta kuin eläimistäkin.

Aikanaan Lähteentien Pirtillä sovin erään ikäihmisen kanssa, että ryhdymme suunnittelemaan hänen 90-vuotisjuhliaan vasta seuraavana keväänä. Hänen terveydentilansa ailahteli, ja juhlat oli tarkoitus toteuttaa seuraavan vuoden  elokuussa.

Loppiaisena hän soitti innoissaan ja kysyi, joko nyt on kevät.

Ajattelin lokakuussa, että mökkiprojekti Simojärvellä saa levätä muutamia kuukausia ja mitään uutta ei suunnitella ennen kevättä.

Tammikuussa selailin tuntikausia Pinterestiä, mökkilehtiä ja etsin erilaisia ratkaisuja netistä, minkälaisia toteutuksia Lillevillan kesäkeittiöistä oli tehty. Tässä yksi:

Simojärvi on yllättävän suuri, ja järveltä tuulee aina. Pelkkä kesäkeittiö ja terassi eivät riitä suojaamaan tuulelta ja mahdollistamaan ruuanlaittoa ja ruokailua ulkona.

Tuulensuojaksi olen hahmotellut kaikenlaista rappioromantiikkaa, johon etsin vielä vanhoja ruudullisia ikkunoita. Ovia minulla on jo ja pari Muurolan sairaalan hiekkapuhallettua ja kunnostettua rautasänkyä.

Järvellä on runsaasti jäniksiä, joten se rajoittaa köynnöksien kasvamista tulevan kesäkeittiön ympärillä.

Siksi on keksittävä kaikkea muuta, mikä ei ehkä ole miesväen mieleen.

Kun vajaa vuosi sitten esitin miesväelle, että voisimme rakentaa Simojärvelle aluksi saunamökin, en uskonut Simojärvestä aivan heti tulevan myös minun kesäpaikkani.

Hämmästyin tammikuussa, kuinka ajatukset alkoivat jo askarrella ensi kesän kesäkeittiön, terassin ja laiturin toteutuksessa. En ole mikään puutarhuri, mutta Kodin Terran loppuunmyynnistä hankin rastasverkkoja marjapensaita varten.

Loppiaisena muistin vanhan rouvan kysymyksen: joko nyt on kevät?