fbpx

Etusivu uusiksi, painokoneet seis!

Meillä yksin- tai pienyrittäjillä on kirjaimellisesti mennyt etusivu uusiksi koronakevään aikana. Liiketoiminta on lamaantunut, mutta tästä on vain yksi tie: eteenpäin.

Olen parin kuukauden aikana kirkastanut oman tekemiseni suuntaa ja miettinyt, onko minulla sellaista osaamista ja asiantuntemusta, josta olisi muille yksin- tai pienyrittäjälle hyötyä.

etusivu uusiksi, painokoneet seis!

Tuo hokema tuli tutuksi muutamia vuosikymmeniä tai oikeastaan satakunta vuotta sitten sanomalehtien toimituksissa, kun jostakin sinkosi jymyuutinen ja lehden etusivu ladottiin uusiksi ja painotyö aloitettiin sen jälkeen uudelleen.

Meillä yrittäjilläkin on tänä keväänä tullut sama tilanne eteen:

etusivu uusiksi, painokoneet seis!

Osalla varauskirjat ovat tyhjentyneet täysin, sovitut työt ovat peruuntuneet ja moni on ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi – niin minäkin.

Se oli kova paikka.

jos oikeasti laittaisit sen etusivun uusiksi? 

Pienellä toimijalla ei ole ylimääräisiä euroja sijoittaa markkinointiin tai nettisivuihin, jotka eivät tuo asiakkaita ja euroja.  Ei meistä kenelläkään ole.

Itse olen reilun kymmenen yrittäjävuoteni aikana haksahtanut monen markkinamiehen tai -naisen puheisiin, laittanut tuhansia ja taas tuhansia euroja kampanjointeihin, joista itselleni on jäänyt vain maksajan rooli.

minä teen sinulle sisällön.

Olen ammattitoimittaja. Osaan kirjoittaa mielenkiintoista sisältöä nettisivuillesi ja esimerkiksi blogiisi tai uutiskirjeeseesi.

Hallitsen pisteet, pilkut ja yhdyssanat.

Tiedän, miten sosiaalista mediaa hyödynnetään.

Tarvittaessa valokuvaan, videoin ja kumppaneiden avulla toteutan sinulle nettisivutkin.

Olen opiskellut koko kevään asioita, jotka aiemmin olivat minulle vaikeita ja joihin ostin puuttuvaa osaamista muilta. Usein maksoin leveistä puheista ja lupauksista turhaan.

Edelleen hankin osaamistani täydentäviä lisäpalveluja muilta, mutta se pääasia eli sisällöntuotanto on vahvasti omissa käsissäni.

Yrittäjävuodet ovat opettaneet, että yksinyrittäjä tai pienyrittäjä on aika yksin. Isotkin ratkaisut on tehtävä itse ja vastuuta niistä ei voi siirtää muille. Usein se on tarkoittanut unettomia öitä ja pelkoa siitä, että tehty päätös on sittenkin ollut väärä.

Yrittäjä maksaa aina sen viimeisen laskun.

Yrittäjän tarina ja Lähteentien Pirtti

En osaa ommella verhoja, leikata hiuksia, loihtia kauniita kukka-astelmia tai hieroa kipeytyneitä lihaksia. Enkä aio opetellakaan, sillä elämä on siihen aivan liian lyhyt aika.

Sen sijaan haluan auttaa luomaan sinun osaamisellesi tarinan ja näkyvyyden.

yrittäjäjärjestöt ovat meitä varten

Kevät on ollut vaikeaa aikaa meille kaikille. Olen itsekin opastanut ja neuvonut monia samassa tilanteessa olevia ja vinkannut, että nyt kannattaa kuulua yrittäjäjärjestöihin. Sieltä saa vertaistukea ja ohjeistusta esimerkiksi siitä, mitä tukimuotoja on mahdollista hakea.

Yrittäjäjärjestö tekee niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti arvokasta työtä, että me kaikki selviäisimme tästä ajasta. Etusivu vaatii uudistamista useimmilla meistä.

Lue tästä Lapin yrittäjien ajankohtaiset uutiset.

Ja naisyrittäjät ovat erityisesti meidän naisten yhteisellä asialla.

Yrittäjänaiset on sinun puolellasi

Olen hieman uudistanut omia Simoskat-sivujani vastaamaan muuttunutta tilannetta. Nämä ovat yksinkertaiset ja toimivat perussivut, sillä muuhun minulla ei ole tarvetta. Ei siis varauskalentereita tai kuvagallerioita, ei mitään ylimääräisiä selattavia osioita.

Blogikirjoitukseni olen jakanut kahteen osioon Yrittämisestä ja Meille mummuille.

Yrittämisestä on vahvaa asiaa yksin- ja pienyrittäjyydestä, yritykseni palveluista muille rovaniemeläisyrittäjille, jotka miettivät, uskaltaisiko sen nettisivuston perustaa tai uudistaa ja mitä sinne pitäisi kirjoittaa ja kuinka usein. Riittääkö epätarkka kuva kamerakännykällä silloin tällöin riittävään markkinointiin ja miten se google muka minut löytää?

Meille mummuille on taas kevyempää pohdintaa maailmanmenosta mummun ja ikääntyvien näkökulmasta. Siellä esittelen myös omia näkemyksiäni muistikuntoutuksesta, ikääntyvien palveluista, omasta Simoskat-kanavastani YouTubesta.

Meille mummoille olen perustanut Simoskat-facebookiin keskusteluyhteisön. Siellä on tarkoituksena käydä keskustelua YouTube-kanavan juttuaiheista ja muun muassa muistin virkistämiseen liittyvistä kysymyksistä.

Kesällä aion perustaa myös yrittämiseen liittyvän keskusteluryhmän Simoskat-facebookiin.

kuinka voin auttaa?

Jos haluat, että autan sinua sisällöntuotannossa ja näkyvyydessä, laita minulle viestiä joko yhteydenottolomakkeen kautta tai suoraan maarit@simoskat.fi.

Ja jos tiedät, että joku yksinyrittäjä tai pienyrittäjä miettii näitä samoja asioita,  kirjoitusta saa jakaa sosiaalisessa mediassa.

 

Simoska. Kesäkuvassa.